Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
Szabad Szalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Mikor nem marad más

2016.11.10. 15:43, kodrane
Címkék: Kodrán kodrane

De az megmarad...

 
   Mikor nem maradt más……

Abban az évbe is olyan gyönyörű volt a nyár, mint ma. Dúsan nőt a fű az út mellett, illatoztak a virágzó akácok, repültek a fecskék, a csipkerózsa bontogatta rózsaszínű virágait. Kihallatszott a faluból a vasárnapi harangszó. Ünnep volt, áhítatos csendes vasárnap reggel.
Templomban készültem. A hófehér kis blúzomat és az iskolai rakott szoknyámat vettem fel, mert bár már nem jártam iskolában, még mindig ez volt az egyetlen ünneplő ruhám. Édesanyám befonta a hajamat, a fehér szalagot is bele kötötte, Majd az elkészített kis kosarat a kezembe adta, amelyet nagymamámnak kellett elvinni, aki már évek óta egyedült élt a faluban lévő kis házában. A mi tanyánkhoz két kílóméternyire volt a falu, hát iparkodni kellett, hogy a mise kezdete előtt, beadjam mamámnak a kosarat. Jó kiléptem, boldogan dudorászva siettem a falu felé. Amikor az utca végéhez értem ahol mamám lakott, láttam hogy egy szekér áll a ház előtt. Ugyan ki lehet a vendég, találgattam, csak akkor torpantam meg, amikor az ablak alá érve hangos szóváltást hallottam. Nagymamám sírva könyörgött, „ Jaj Jani fiam, nem teheted ezt velünk, legalább várd meg, míg szólok a családnak, szedjék össze azt a pénzt amit itt adóban követelnek tőlem” Menjen ki innen, míg szépen van, kiabált a janinak nevezett ember, ha eddig nem fizetett, most már késő! Ti meg pakoljatok, szólt az embereinek, ne maradjon itt semmi, csak a kereszt a falon és köpött egyet. Álltam ott meredten, hang sem jött ki a számon, aztán átöleltem az én pici mamámat és kivezettem az alsókonyhába. Akkor jött át a szomszédból Matyi bácsi, ő is kérte a hangoskodó Janit, várjanak, amíg ő szól a családnak. De akkor már hordták ki a bútorokat, rakták fel a kocsikra, mert akkorra már oda állt egy másik kocsi is.
Matyi bácsi meg simogatta a fejemet és mondta: Menjél el kislányom a templomban, én majd üzenek apádéknak, Nagymamádra meg vigyázok. Mentem én szófogadóan, de a templom ajtóban megálltam. Már régen tartott a mise, hallottam az éneket” Téged Uram dicsérünk.” Ez már a Tedeum, gondoltam, mindjárt vége a misének. Még akkor is ott álltam, amikor jöttek ki az emberek a miséről. Körül vettek az ismerősök, kérdezgették mi történt? Ahogy tudtam, elmondtam, mi van nagymamánál. Egy pár közelebbi ismerős, rokon jött velem. Amikor odaértünk a mama házához, már nem voltak ott a kocsik, sem az emberek. De ott voltak a szüleim, nyugtatták nagymamát, édesanyám sírdogált. Ott volt az emberek között a zsidó boltos, Kelner Feri bácsi, és keservesen káromkodott. „ az anyjuk rabló Úristenit, ezek olyanok mint Hitler! Én meg besomfordáltam a házba és megdöbbenve láttam, mindent elvittek, csak a fekete kereszt az aranyozott Krisztussal függött a két ablak között a falon.
Mondani kezdtem az én kis gyerekes imámat:” Én kedves Jézusom, Tehozzád fordulok, mert emberek között segítőt nem tudok.” Másnap reggel hozta a hírt Matyi bácsi, hogy minden holmi be van rakva a községháza udvarára, és hogy kedden, a piac napján lesz az árverés. Hogy mi történt ezután pontosan nem tudtam, csak azt, hogy amikor a következő vasárnap mise után mentem meglátogatni nagymamát, már minden elhurcolt bútor a helyén volt. Ámultam, nem akartam hinni a szememnek, hát visszahozták, kérdeztem mamámat, mire Ő csendre intett, súgva mondta, hogy az úgy történt, hogy a szomszédok, rokonok, jó barátok az árverésen mindent visszavásároltak, és éjszakánként, lopva egyenként visszahozták. „Apád mondta, hogy lassanként majd, visszafizetjük” Ma sem tudom, miképpen lett vissza fizetve ez a segítség, de azt megtanultam, hogy mit jelent egy közösségben az összetartozás, az igazi barátság. Mert ahogy édesapám mondta, a barátság többet ér, mint egy drágakő! És amikor Wass Albert halhatatlan sorait olvasom, vagy hallom, könnybe lábad a szemem, mert ugye,
”A víz szalad, de a kő marad, a kő marad”

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2019.01.18. 19:42
2018.12.31. 09:38
2018.12.31. 09:04
2018.12.28. 10:03
2018.11.21. 17:32
2018.11.17. 17:48
2018.11.01. 21:13
2018.10.31. 19:10
2018.09.29. 09:26
2018.09.25. 19:47
2018.09.20. 08:58
2018.08.16. 21:27
2018.08.06. 12:25
2018.07.18. 11:30
2018.05.28. 14:22
2018.05.26. 15:26
2018.05.10. 17:02
2018.04.16. 15:09
2018.04.14. 14:23
2018.04.07. 17:34
 
Live Traffic Feed
 


 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!