Néhányan a Szalon munkatársai közül (infó: egérrávitel a képre)

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
Bejelentkezés:
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


 

 

Kedves Látogatónk! Hálásak vagyunk a bejegyzések olvasására szánt idejéért!


Bookmark and Share

 
Látogatottság:
Indulás: 2010-07-05
 
Online

 

Katt a képekre!

 

 
Bloggereink

 

 

 

Munkatársaink honlapjai, blogjai

 

 

 

 Baráti blogok:

 
Finom sütemények blogja!

 
Szalonunk a Facebookon

 


Jépont honlapja,

blogjai


Irodalmi portálok


Dudás Sándor képei

 

Váczy J. Tamás est 1992. Hatvan

 

 
Pályázati hírdoboz

 

 

 
hatvaniszalon
 
Linkajánló:
 
Felíratkozás hírlevélre
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Blogajánló

 

 

 

A nap vicce

 

 

Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Blogoldal: ide lehet tartalmat feltölteni, írni!

Mikor nem marad más

2016.11.10. 15:43, kodrane
Címkék: Kodrán kodrane

De az megmarad...

 
   Mikor nem maradt más……

Abban az évbe is olyan gyönyörű volt a nyár, mint ma. Dúsan nőt a fű az út mellett, illatoztak a virágzó akácok, repültek a fecskék, a csipkerózsa bontogatta rózsaszínű virágait. Kihallatszott a faluból a vasárnapi harangszó. Ünnep volt, áhítatos csendes vasárnap reggel.
Templomban készültem. A hófehér kis blúzomat és az iskolai rakott szoknyámat vettem fel, mert bár már nem jártam iskolában, még mindig ez volt az egyetlen ünneplő ruhám. Édesanyám befonta a hajamat, a fehér szalagot is bele kötötte, Majd az elkészített kis kosarat a kezembe adta, amelyet nagymamámnak kellett elvinni, aki már évek óta egyedült élt a faluban lévő kis házában. A mi tanyánkhoz két kílóméternyire volt a falu, hát iparkodni kellett, hogy a mise kezdete előtt, beadjam mamámnak a kosarat. Jó kiléptem, boldogan dudorászva siettem a falu felé. Amikor az utca végéhez értem ahol mamám lakott, láttam hogy egy szekér áll a ház előtt. Ugyan ki lehet a vendég, találgattam, csak akkor torpantam meg, amikor az ablak alá érve hangos szóváltást hallottam. Nagymamám sírva könyörgött, „ Jaj Jani fiam, nem teheted ezt velünk, legalább várd meg, míg szólok a családnak, szedjék össze azt a pénzt amit itt adóban követelnek tőlem” Menjen ki innen, míg szépen van, kiabált a janinak nevezett ember, ha eddig nem fizetett, most már késő! Ti meg pakoljatok, szólt az embereinek, ne maradjon itt semmi, csak a kereszt a falon és köpött egyet. Álltam ott meredten, hang sem jött ki a számon, aztán átöleltem az én pici mamámat és kivezettem az alsókonyhába. Akkor jött át a szomszédból Matyi bácsi, ő is kérte a hangoskodó Janit, várjanak, amíg ő szól a családnak. De akkor már hordták ki a bútorokat, rakták fel a kocsikra, mert akkorra már oda állt egy másik kocsi is.
Matyi bácsi meg simogatta a fejemet és mondta: Menjél el kislányom a templomban, én majd üzenek apádéknak, Nagymamádra meg vigyázok. Mentem én szófogadóan, de a templom ajtóban megálltam. Már régen tartott a mise, hallottam az éneket” Téged Uram dicsérünk.” Ez már a Tedeum, gondoltam, mindjárt vége a misének. Még akkor is ott álltam, amikor jöttek ki az emberek a miséről. Körül vettek az ismerősök, kérdezgették mi történt? Ahogy tudtam, elmondtam, mi van nagymamánál. Egy pár közelebbi ismerős, rokon jött velem. Amikor odaértünk a mama házához, már nem voltak ott a kocsik, sem az emberek. De ott voltak a szüleim, nyugtatták nagymamát, édesanyám sírdogált. Ott volt az emberek között a zsidó boltos, Kelner Feri bácsi, és keservesen káromkodott. „ az anyjuk rabló Úristenit, ezek olyanok mint Hitler! Én meg besomfordáltam a házba és megdöbbenve láttam, mindent elvittek, csak a fekete kereszt az aranyozott Krisztussal függött a két ablak között a falon.
Mondani kezdtem az én kis gyerekes imámat:” Én kedves Jézusom, Tehozzád fordulok, mert emberek között segítőt nem tudok.” Másnap reggel hozta a hírt Matyi bácsi, hogy minden holmi be van rakva a községháza udvarára, és hogy kedden, a piac napján lesz az árverés. Hogy mi történt ezután pontosan nem tudtam, csak azt, hogy amikor a következő vasárnap mise után mentem meglátogatni nagymamát, már minden elhurcolt bútor a helyén volt. Ámultam, nem akartam hinni a szememnek, hát visszahozták, kérdeztem mamámat, mire Ő csendre intett, súgva mondta, hogy az úgy történt, hogy a szomszédok, rokonok, jó barátok az árverésen mindent visszavásároltak, és éjszakánként, lopva egyenként visszahozták. „Apád mondta, hogy lassanként majd, visszafizetjük” Ma sem tudom, miképpen lett vissza fizetve ez a segítség, de azt megtanultam, hogy mit jelent egy közösségben az összetartozás, az igazi barátság. Mert ahogy édesapám mondta, a barátság többet ér, mint egy drágakő! És amikor Wass Albert halhatatlan sorait olvasom, vagy hallom, könnybe lábad a szemem, mert ugye,
”A víz szalad, de a kő marad, a kő marad”

 

 <-Kezdő old.  Utolsó old.->

 
Feltöltés: Bejelentkezés után középen az Új blogbejegyzésre kell kattintani
 
 
Navigáció
 

 

 Vendégírók blogja  

  English blog  

  Bejegyzések  

  Galériák  

  Vendégkönyv  

 Regisek fotói  

  Levélküldő

 Rekámoldal

 Fórum (Itt lehet véleményezni a bejegyzéseket!)


 

 
 
Menü
 

 


Feltöltési minitanfolyam


A cimkézésről


 Cimkézettek:

(Bármelyik névre kattintva az illető szerző minden bejegyzése megjelenik!)

abububerczy

Áron Attila

Balla D. Károly

Bátai Tibor

 Boér Péter Pál

Bogdán József

Csárádi Edit 

Császár László

 Csordás László

Dudás Sándor

Fabó Kinga

Faludi Éva

Faludy György

Farmosi László 

 Kepes Károly

Kodrán Erzsébet

Konczek József 

Kun Éva   

Láng Judit

Németh Péter Mikola

Petrozsényi Nagy Pál

Polgár Julianna

Radmila Marković 

S. Szabó István

Szalay' Netala' László 

Szmolka Sándor

Stolmár Aladár

T. K. Faber

Tóth János Janus

 Turcsány Péter

Urbán-Szabó Béla

Varga Árpád

Vasi Ferenc Zoltán allen

Váczy Jépont Tamás

* * *

közzétettek'

'csángó 'építészet 'erdélyi

'földrajz 'internet 'interjú

'irodalom 'képzőművészet

'kritika  'közlemény

'műfordítás 'politika

'riport 'társadalom

'természet  'történelem

'tudomány 'vendégíró

'vers 'vicc 

 

 

 
 
Szerkesztői üzenetek
/

A webhely firefox alatt működik optimálisan, és flash player is szükséges!


Kérem szerzőinket, hogy - akinek nem esik nehezére - bejegyzését ossza meg közösségi.oldalakon (facebook, stb.) a látogatottságunk növelése érdekében. Köszönöm!


Észrevettem, hogy néhányatoknak apróbb nehézsége van a feltöltéssel, azok írását javítom, persze tiszteletben tartva az eredeti tartalmat, betűtípust.


Üzenem minden kedves regisztráltnak, hogy  törvénybe ütköző bejegyzéseken kívül más tartalmat, hozzászólást nem moderálok!


Továbbá: ez nem íróóriások, zsenik kizárólagos portálja, szívesen látok amatőr szerzőket is, kérem ezt figyelembe venni.


Tisztelettel, barátsággal hívom azokat az amerikai, erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki olvasóinkat, akik bármely profilunkba vágó műfajban jeleskednek, hogy legyenek munkatársaink, regisztráljanak portálunkon.


Ha valaki az oldalsávokon, a fejlécen, vagy a láblécen szeretne elhelyezni valamit, kérem, hogy levél-csatolmányként küldje el

kkepes@gmail.com

címre.


 

 

 

 
Bagoly mondja...

 Az a regisztrált, aki nem tudja visszatartani az agymenését, a képre kattintva írjon egy mondatot.


 

 

 
BlogPlusz:
Friss bejegyzések
2017.12.16. 19:34
2017.11.17. 21:43
2017.11.13. 16:39
2017.11.10. 17:36
2017.11.04. 21:08
2017.10.26. 06:46
2017.10.18. 10:44
2017.10.09. 19:41
2017.10.06. 20:36
2017.10.02. 08:39
2017.09.16. 16:01
2017.09.13. 19:29
2017.09.13. 17:22
2017.09.10. 18:05
2017.09.10. 17:58
2017.09.08. 18:28
2017.08.05. 20:46
2017.08.05. 20:38
2017.08.03. 21:14
2017.08.03. 21:07
 
Live Traffic Feed
 


 


Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!